Vandaag de dag is alles elektrisch, en dus is het een must om voorzien te zijn van voldoende stopcontacten, internet- en kabelaansluitingen. Een extra stopcontact nodig in uw woning? Of wenst u een lamp bij te plaatsen in uw hal, wij helpen u met al uw wensen en aanpassingen. Alle elektriciteitswerken voeren wij met de hoogste zorg uit en conform de geldige reglementering. We voorzien u van alle schema’s en zorgen voor de vereiste keuringsattesten. Elektrotechniek Degroote zorgt voor alles, van kabels, stopcontacten, (LED) lampen tot schakelaars, dimmers en zelf elektrische keuring. Al deze werken kunnen uitgevoerd worden door middel van opbouw of inbouw.

Domotica blijft voor vele mensen een onbekend terrein, en wordt vaak als duur beschouwd. Maar indien u bouwt of renoveert kan u een domotica installatie laten inbouwen. Op termijn is het effect hetzelfde als van zonnepanelen, door slimmer om te gaan met uw energie zal u besparen op uw eindfactuur. Het is dus verstandig om bij een vakman na te vragen wat een domoticasysteem kan hebben van voordelen bij een bouw of renovatie.
Afhankelijk van uw wensen kan u ook een volledig domotica systeem installeren of vertrekken van een basis (zoals bv. automatische rolluiken, automatische verlichting,...).
U kan uw traditionele bekabeling ook laten vervangen door SVV bekabeling. Dit zorgt ervoor dat u op termijn makkelijker kan overschakelen naar een volledig domotica systeem.

Licht is een belangrijk component van de sfeer, maar ook van veiligheid. Dit geldt voor alle handelszaken, kantoren, woningen, appartementen tot zelf uw tuin of oprit.
Wij volgen de nieuwste trends op de voet zodat wij u telkens een lichtplan kunnen aanbieden op basis van de trends op design en energiezuinigheid. We werken enkel met kwalitatieve producten zodat u ook verzekerd bent van een lange levensduur.
De correcte verlichting en verlichtingsplan is ook belangrijk op uw energiefactuur. Kiest u bijvoorbeeld voor LED lampen dan zal het verbruik daarvan heel wat lager liggen dan van traditionele gloeilampen of zelfs spaarlampen. Qua sfeer en verlichting is er geen verschil meer, dus LED is echt wel de meest verantwoorde keuze.

Bekijk al onze diensten

Elke elektrische installatie moet door een erkend controleorgaan gekeurd worden volgens de AREI normen, ongeacht wanneer de installatie in gebruik genomen wordt. Deze keuring moet ook opnieuw gebeuren bij wijziging, verzwaring of uitbreiding van de installatie. Ook bij de verkoop van uw huis moet u de installatie laten keuren.
Bovendien moet iedere installatie iedere 25 jaar opnieuw gekeurd worden. Wanneer de installatie niet in orde is, moet deze binnen het jaar in orde gebracht worden en opnieuw gekeurd worden (door dezelfde controleur).
Een goedwerkende installatie is van levensbelang, daarom zijn wij graag uw partner om uw installatie te keuren en indien nodig aan te passen!

Een van onze specialisaties is het installeren van een beveiligingssysteem op basis van camerabewaking. Wij doen dit zowel voor bedrijven als voor particulieren. Het is de dag van vandaag jammer genoeg geen overbodige luxe meer. Wij beschikken over diverse mogelijkheden qua technologie, uitvoering en uitzicht. Zo kunnen we u camera’s aanbieden met een hele onopvallende of discrete look, zo blijven ze zichtbaar en veroorzaken ze een schrikeffect. Een andere mogelijkheid is om de beveilig vakkundig weg te werken in de omgeving (bv. onder het dak van een carport), zo zijn ze minder zichtbaar voor eventuele inbrekers, maar u zal toch voorzien zijn van videomateriaal.
U kan bij mij terecht voor de plaatsing van enkelvoudige als volledige cameranetwerken, kleur of zwart-wit, nachtzicht, warmtedetectie,... De camera’s kunnen werken door middel van een recorder, of via het internet.

Veiligheid is in ieders belang, en wordt alleen maar belangrijker. U hoort regelmatig in het nieuws dat een bepaalde regio opnieuw geteisterd wordt door een inbrakenplaag, of u bent er zelf mee geconfronteerd. Door middel van bijvoorbeeld parlofoons, videofoons, badgelezers of elektrische sloten kunnen wij u helpen uzelf te beschermen tegen inbrekers of ongewenste bezoekers.
Ook wanneer u nood hebt aan prik- en of tijdklokken kunnen wij u verder helpen (bijvoorbeeld wanneer u toegangscontrole wilt op uw medewerkers).
We maken met u een plan op maat om stap voor stap de beveiliging en toegangscontrole toe te passen en (eventueel in zones) uit te voeren.

De vraag blijft altijd, brengen zonnepanelen (in Vlaanderen) wel nog iets op? In het huidige economische klimaat (zelf zonder groenestroomcertificaten) blijft dit antwoord volmondig ja! Zeker nu de stroomprijzen fenomenaal blijven stijgen (onder meer door de zogenoemde Turteltaks) blijft het een zeer interessante investering.
Wij bieden u persoonlijk advies, een professionele aanpak en planning van de installatie, een op maat gemaakte offerte en een hoogstaande kwaliteit en rendement van de installatie.
Om dit alles te verwezenlijken werken wij samen met SMA, dit merk geeft 5 tot 25 jaar GARANTIE en geeft ook in Vlaanderen een heel mooi rendement. Aan de hand van hun uitgebreide gamma kunnen wij oplossingen bieden voor ieder dak.